27 Ağustos 2010 Cuma

Tekzip ve Düzeltme Metni

21.08.2010 tarihinde somuch2answer4.blogspot.com isimli internet sitesinde yayınlanan ve 11.07.2010 tarihinde underconstructionzzz.blogspot.com (bundan sonra Zzzz olarak kısaltılacaktır) isimli internet sitesinden de duyurusu yapılmış " Basına sızan kareler" ve "best of Zzz" başlıklı yazılara müvekkil Ataköy Hillsider üyelerine karşı hakaret içeren, müvekkil şirketi küçük düşürücü ve ticari itibarını zedeleme kastı taşıyan ifadeler nedeniyle cevap ve düzeltme talebinde bulunma gereği doğmuştur.

Her türlü yasal haklar saklı kalmak kaydıyla aşağıda yer alan cevap metninin Basın Kanunu’ nun 14. maddesi ve 5651 Sayılı internet kanun’unun 9. Maddesi gereğince yayınlanmasını talep ederiz.

“Müvekkil şirkete ait Hillsider, Türkiye’de spor ve eğlence anlamında markalaşmış ilk spor & eğlence kulüplerinden biri olup, sadece Ataköy sakinlerinin değil, birçok seçkin İstanbullunun devam ettiği bir yaşam kültürü merkezidir.  Spor ve eğlence derneklerine ilişkin 2908 sayılı kanunun gerektirdiği tüm yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Hillsider Ataköy'ün sekizbinden fazla zaman yöneticisi (3 havuz girişi dahil sabah 11den önce akşam 8den sonra) ve toplam onikibin civarında tam zamanlı kullanıcısı mevcut olup, onbir yıldır seçkin İstanbullulara sportif faaliyetlerde bulunmaları ve keyifli zaman geçirebilmemeri için zemin sağlamaktadır.

Hillsider, herhangi bir çıkar, ideoloji veya sermaye grubunun sahipliğinde veya kontrolünde değildir. Bunun neticesinde birbirine tamamen zıt tip, renk, boy ve kilodan seçkin insanlar bir arada bulunabilmektedir. Türk blog medyasının içinde bulunduğu vahim durumun sebeplerinden ikisi olan somuch2answer4 ve Zzzz'ların Hillsider ve seçkin Hillsider'lar için kullanmayı tercih ettiği "kılıç kalkan ekibi", “kolbastı ekibi”, "horon ekibi" tabirleri bu açıdan ironiktir.

Bu duruş ve yalan yanlış yakıştırmalarla seçkin bir yaşam kültürü örneği olan olan Hillsider'ı olduğundan başka birşeymiş gibi göstermek, yine bu nedenden dolayı "Basına sızan kareler" başlıklı yazıda yayınlanmayan ekte örneklerini bulabileceğiniz "Halay takımı" olarak nitelemek, somuch2answer4'un ve Zzzz'ın blogger'lık etiğini, seviyesini ve tam zamanlı seçkin Hillsider'lara karşı hasetini ortaya koymaktadır.

Başından sonuna kötü niyetle yazılmış, salt Hillsider'ı ve tam zamanlı seçkin üyelerini  aşağılama kastı taşıyan bu iki yazının düşük de olsa ciddiye alınması ihtimaline binaen açıklama yapma gereği duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



Ataköy Hillsider Spor Kulübü A.Ş.


İşte "Sözde Hillsider"'lardan oluşan halaybaşının gerçek yüzü:


Not: Yukarıdaki tekzip gerçek değildir.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. 27 Ağustos 2010 tarihli somuch2answer4.blogspot.com ana sayfanızda yer alan “tekzip ve düzeltme metni” başlıklı, hayali karakterler ve olaylar üzerine kurgulanmış yazının altında "raspberry swirl" kod adlı kullanıcı tarafından 28 Ağustos 2010 tarihinde yapılan bu yorum, yanlış bilgilendirmelere dayanan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine engel olmamak; ayrıca bu blog ve kardeş/benzer blog'ların tırsak yazarlarını (!) ürkütmemek amacıyla, 877575c9786 no'lu mahkeme kararıyla engellenmiştir reis.

    YanıtlaSil